Home Producten Zoeken Inloggen Winkelwagen

Blefaritis

Oogverzorging tegen behandeling van blefaritis

Wanneer uw oogleden rood zijn, branderig aanvoelen of korstjes vertonen, heeft u vermoedelijk een chronische ontsteking van uw ooglidrand. De oorzaak van deze ontsteking kan een verstopping van de talgklieren (Meibomse klieren) zijn aan de binnenzijde van de oogleden. Dit kan door een overproductie van vet of een infectie. De bacteriën maken stoffen aan die het oog irriteren. Het is belangrijk om zorgvuldig de ooghygiëne opvolgt.

Wat zijn de oorzaken voor ontsteking van het ooglidrand?

Mensen met een vette huid of huidaandoeningen zoals acne, roos, eczeem en mensen die vaak last hebben van droge ogen. Blepharitis kan erger worden door allergische reacties, slapeloosheid, irriterende stoffen zoals rook of stof en bepaalde andere aandoeningen zoals diabetes. Blefaritis kan in een vroeg stadium ontstaan (in de jeugd) en gedurende het hele leven een chronische aandoening zijn, maar het kan later ontstaan.

Hulpmiddelen

Voor mensen die last hebben van blefaritis zowel licht als zeer storend ervaren kan het gebruiken van oogverzorging een uitkomst bieden. Wij hebben een groot assortiment aan oogverzorging die helpen tegen blefaritis.

Hoe behandel je het best blefaritis?

Start met een goede ooglidhygiëne als basis, het is belangrijk omdat zeker 1 à 2 maal dagelijks te doen. De verschillende stappen moeten zorgvuldig gevolgd worden:

  1. Verwijderen van korstjes en schilfertjes ter hoogte van de ooglidranden en wimpers.
  2. Verwarm de oogleden
  3. Massage van de oogleden na de massage
  4. Reinigen van de oogleden na de massage
  5. Indruppelen van kunsttranen indien nodig